Valikko Sulje

Kansallinen vanhempain järjestö juhlii Länsi-Virginian yhteisen vanhemmuuden lain hyväksymistä

Käännös: Google translate/ Petri Kolmonen

Länsi-Virginian kuvernööri Jim Justice allekirjoitti Best Interests of Child Protection Act -lain, joka asettaa etusijalle jaetun vanhemmuuden

CHARLESTON, LÄNSIVIRGINIA, USA, 31. maaliskuuta 2022 / EINPresswire.com / — National Parents Organization (NPO), voittoa tavoittelematon järjestö, joka on sitoutunut muuttamaan jaetun vanhemmuuden normeja valtakunnallisesti, kiittää Länsi-Virginian lainsäätäjiä heidän molemminpuolisesta työstään luomalla, hyväksymällä ja tukemalla valtion ensimmäistä yhteistä vanhemmuutta tukevaa lakia. Kuvernööri Jim Justice allekirjoitti Best Interests of Child Protection Act -lain 30. maaliskuuta 2022.

”NPO on innoissaan siitä, että Länsi-Virginia liittyy nyt kahden muun osavaltion, Kentuckyn ja Arkansasin, kanssa samankaltaisilla laeilla, jotka edellyttävät tai harkitsevat 50/50-huoltajuutta lapsille, joiden vanhemmat ovat eronnut tai eronnut”, sanoi Matt Hale, NPO:n hallituksen jäsen ja asianajaja Kentuckysta. ”Se, mitä teemme, on tärkeää ja todella suojelee lasten hyvinvointia.”

NPO työskenteli Länsi-Virginialaisten kanssa jaetun vanhemmuuden periaatteesta, ruohonjuuritason hankkeessa, jonka perusti ja johti Jeb Pinkerton. Yhdessä monien vapaaehtoisten kanssa nämä ryhmät onnistuivat saamaan tämän lakiesityksen Länsi-Virginian lainsäätäjien eteen. Cam Huffman, kansalaisjärjestön lainsäädäntäyhteistyön vapaaehtoistyöntekijä, auttoi puolustamaan tätä lakia ja jakamaan sen tärkeyttä oman yhteisen vanhemmuuden kokemuksensa perusteella.

”Entinen asianajajani sanoi minulle sovintokonferenssissa, että jos en pidä Länsi-Virginian laeista, minun pitäisi muuttaa niitä. Se oli paras neuvo, jonka olen koskaan saanut. Joten, pääsin töihin ja tässä ollaan”, kertoi Huffman, kahden tytön isä. ”Tämä laki on ollut pitkä. Muutama vuosi sitten emme edes saaneet lakiesitystä käsiteltäväksi edustajainhuoneen valiokunnassa, ja nyt se on hyväksytty molemmissa kamarissa tänä vuonna superenemmistöllä.”

Tuoreen riippumattoman tutkimuksen mukaanNPO:n toimeksiannosta 97 % Länsi-Virginiassa kyselyyn vastanneista uskoo, että on lapsen edun mukaista viettää mahdollisimman paljon aikaa kummankin vanhemman kanssa asumus- tai avioerotapauksissa. Lisäksi 96 % Länsi-Virginialaisista ilmoitti olevansa sitoutunut äänestämään uskomuksiaan siitä, että he ”äänestävät todennäköisemmin ehdokasta, joka tukee lapsia viettämään yhtä tai lähes yhtä aikaa kummankin vanhemman kanssa … kun molemmat vanhemmat ovat kykeneviä ja halukkaita olemaan vanhempia .”

”National Parents Organizationin kysely, joka osoitti, kuinka suosittu jaettu vanhemmuus on Länsi-Virginiassa, auttoi lyömään lakiehdotuksen ylivoimaiseksi”, sanoi edustaja Geoff Foster (R-Putnam), joka oli kriittinen parlamentissa. ”Länsi-Virginia mallinsi senaatin lakiehdotuksen 463 Kentuckyn yhteisen vanhemmuuden lain mukaan, mutta sillä oli korkeampi todisteiden taso jaetun vanhemmuuden kumoamiseksi. Kentuckyn laki on osoittautunut suosituksi ja samaan aikaan perheväkivalta on vähentynyt.”

Senaatin Lakiesitys 463:n sponsoroi senaattori Randy E. Smith (R-Tucker) ja senaattorit Rucker, Grady, Sypolt, Maynard, Azinger, Phillips, Takubo, Woodrun, Tarr ja Roberts. Se sisältää useita oikeudellisia elementtejä, jotka täyttävät NPO:n tukemien jaettujen vanhemmuutta koskevien lakien yleiset standardit, mukaan lukien:
– Yhteistyöllisen vanhemmuuden asettaminen tavoitteeksi huoltajuuden jakamisessa ja päätöksenteossa;
– Luodaan kumottava olettama, että yhtäläinen (50-50) määrän jakaminen on lapsen edun mukaista;
– Vaaditaan tuomioistuimelta erityisiä havaintoja ja oikeudellisia johtopäätöksiä, jos tasavertaista (50-50) vanhemmuutta ei myönnetä;
– Perustetaan kriteerit poikkeamiselle yhtäläisestä (50-50) määrästä, kun sitä haetaan.

Tämä laki ottaa käyttöön myös ystävällisen vanhemman tekijän. Tämä ottaa huomioon sen todennäköisyyden, että osapuoli antaa lapselle säännöllisen, merkityksellisen ja jatkuvan yhteydenpidon toiseen vanhempaan. Tämä tekijä otettiin alun perin lakiin Arizonassa, ja sitten Kentucky lisäsi sen vuonna 2018. Samoin kuin Kentuckyn laki, SB 463 käyttää lähtökohtana jaetun vanhemmuuden ja yhtäläisen ajan määräyksiä molempien vanhempien kanssa. Sitten huomioidaan muut tekijät, jotka arvioivat vanhempien kuntoa ja kykyjä sekä lapsen toiveita.

”Tämän lainsäädäntöprosessin aikana NPO:lla oli ilo työskennellä monien vapaaehtoisten ja Länsi-Virginialaisten kanssa, jotka ovat intohimoisia jaetusta vanhemmuudesta avioeron ja erossa olevien vanhempien yhteydessä. Tämän lakiesityksen hyväksyminen ei olisi ollut mahdollista ilman monien työtä, mukaan lukien Jeb Pinkerton, West Virginians for Shared Parenting -järjestön perustaja; Cam Huffman, NPO:n lainsäädäntöyhteyshenkilö; ja Chad Collins, NPO Länsi-Virginian osavaltion puheenjohtaja”, Hale lisäsi. ”Tämä lakialoite auttaa asettamaan standardin lainsäädännölle koko maassa, ja toivomme näkevämme vauhtia muissa osavaltioissa jatkaessamme tehtäväämme ja aktiivisuuttamme.”

Tämä uusi laki on tavoite yhteiselle vanhemmuudelle valtakunnallisesti. NPO toivoo, että muut valtiot noudattavat tätä rakennetta ja luovat tämäntyyppistä lainsäädäntöä. Lisätietoja NPO:sta ja sen lainsäädännöllisistä toimista muissa osavaltioissa on osoitteessa www.sharedparenting.org . Voit myös tukea voittoa tavoittelemattoman järjestön tehtävää ja visiota lahjoittamalla, keräämällä, vapaaehtoistyöllä ja vaikuttamalla.

###

National Parents Organizationin (NPO) yleistavoitteena on edistää jaettua vanhemmuutta kouluttamalla vanhempia, avioeroalan ammattilaisia ja lainsäätäjiä sekä uudistamalla perhetuomioistuimia ja lakeja kaikissa osavaltioissa. NPO keskittyy edunvalvontaan ja tutkimukseen, joka johtaa perhetuomioistuinten järjestelmälliseen uudistamiseen.
Lianna Mika
Kansallinen vanhempien järjestö
+1 6174318019
parent@sharedparenting.org

Uutinen 31.3.2022
https://www.einnews.com/pr_news/567120184/npo-celebrates-the-passing-of-west-virginia-s-shared-parenting-law