Valikko Sulje

Petri Kolmonen – Puheenjohtaja

Olen Petri Kolmonen, 47-vuotias kunnallispoliitikko Nurmijärveltä, lapsiasia-aktiivi ja eduskuntavaaliehdokas. Perheeseeni kuuluvat 6-vuotias tytär ja Jackrusselinterrieri.

Olen tehnyt 20 vuotisen työurani ohjelmistokehityksen parissa, lähinnä johtotehtävissä, mutta kokemusta löytyy myös yritysten johtoryhmistä. Olen myös sukelluskouluttaja sekä nuorena olin muusikko. Kunnallisten luottamustehtävien lisäksi olen mm. Isät lasten asialla ry:n puheenjohtaja sekä uuden Lasten oikeudet -yhdistyksen puheenjohtaja.

 

 

Haluan virittää keskustelua lapsiin kohdistuvissa asioissa sekä edistää lasten oikeuksia. Ajan lapsimyönteisiä arvoja.

Mitä tarkoitan laajalla lasten oikeudet -käsitteellä?

Lapsella on oikeus hänelle tärkeisiin ihmissuhteisiin. Ensisijaisesti tasavertaisesti molempiin vanhempiin, mutta myös muun muassa isovanhempiin ja kaikkiin muihin läheisiin ihmisiin. Korostan vuoroasumisen vaikutusta lapsen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Yksi vaaliteemoistani on nostaa esiin eroperheiden ongelmia.

Meillä on paljon kehitettävää myös lastensuojelussa. On kestämätöntä, että esimerkiksi huoltajuus- tai huostaanottopäätökset eivät nojaudu olemassa olevaan laajaan tutkimustietoon. Päätöksillä ei ole vaikutusta vain asianosaisiin, vaan myös kansanterveyteen ja -talouteen

Virkamiesten vastuuta tulee korostaa sekä tehostetulla valvonnalla, että päätösten seurannalla.

Petri mukana Kotikulmilla, eduskuntavaalit 2019 -julkaisussa, lue tästä:

http://www.lastenoikeudet.fi/wp-content/uploads/2019/03/Kotikulmilla_Ed_vaali_2019-versio2.pdf

Petrin Youtube -kanava