Valikko Sulje

Lasten oikeudet ry:lle uusi hallitus 20.5.2019

Yhdistyskokouksessa 20.5.2019 neljä perustajajäsentä saivat seurakseen kahdeksan upeaa vahvistusta.

Kasassa on kokoonpano, jolla on runsaasti monenlaista osaamista. Jokaisella on myös omakohtaista kokemusta lasten oikeuksien tilanteesta Suomessa.

Puheenjohtajana jatkaa ansioitunut Petri Kolmonen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Sanna Virtanen.

Hallituksen jäsenet esittäytyvät alla. Yhteystiedot ovat omalla sivullaan.

Petri Kolmonen

puheenjohtaja

Olen Petri Kolmonen, 48-vuotias kunnallispoliitikko Nurmijärveltä ja lapsiasia-aktiivi. Perheeseeni kuuluvat kuusivuotias tytär ja jackrusselinterrieri.

Olen tehnyt 20-vuotisen työurani ohjelmistokehityksen parissa, lähinnä johtotehtävissä, mutta kokemusta löytyy myös yritysten johtoryhmistä. Olen myös sukelluskouluttaja. Nuorena olin muusikko. Kunnallisten luottamustehtävien lisäksi olen ollut mm. Isät lasten asialla ry:n puheenjohtaja.

 

Sanna Virtanen

varapuheenjohtaja

Olen Sanna Virtanen, 41-vuotias yrittäjä Janakkalasta.

Olen myyntijohtaja, tapahtumatuottaja, yksi osakkaista markkinointialan yrityksessä. Yrittäjäkokemusta minulla on yhteensä 15 v.

Yrityksemme tarjoaa myynninedistämisen ja tapahtumatuotannon palveluita valtakunnallisesti. Johdan myyntitiimiäni, mutta teen itsekin kädet mullassa töitä kaikessa, missä tarvitaan, tuotan tapahtumia eri teemoilla, hankin uusia asiakkaita, neuvottelen yhteistyökumppanuuksia alan muiden toimijoiden kanssa, esittelen tuotteita, juonnan tapahtumia, roudaan ja hyllytän jne. Olen aktiivinen verkostoituja ja koulutan itseäni vuosittain erilaisissa täydennyskoulutuksissa. Viimeisin koulutus on kriisityön erikoistumisopinnot.

Elän ns. uusioperheessä, jossa olen äitipuoli aviomieheni kahdelle lapselle, jotka ovat 11 ja 14 v. Lisäksi toimin vapaaehtoisena tukihenkilönä kunnallisessa lastensuojelussa.

Lapset ovat ympäröineet minua koko elämäni ajan. Olen tuottanut paljon erilaisia lastentapahtumia, tehnyt vapaaehtoistyötä lasten kanssa, toiminut kummitätinä ja tukena 4 sisarukseni lapsille. Lasten oikeudet yhdistyksen tarkoitus puhutteli vahvasti minua ja päätin lähteä mukaan vaikuttamaan hyvän asian puolesta.

Marko Tähtikumpu

hallituksen jäsen

Olen Marko Tähtikumpu, 45-vuotias ääni- ja kuvatuottaja Nurmijärvelta. Studioyrittäjä 24 vuotta. Perheeseen kuuluvat 5-vuotias tyttö ja 7-vuotias poika. Kuvaan, lokalisoin ja spiikkaamme lasten kanssa paljon lastenmainoksia televisioon ja someen. Olen toiminut mm. Nikko-äänenä vuodesta 2003.

’Ihmiskunnalle annettiin kolme silmää. Yksi niistä on muisti, jolla voimme katsella menneisyyttä ja oppia virheistämme. Toinen on aistit, joilla katsomme tätä hetkeä. Kolmas, kaikista tärkein silmä on huolehtiminen. Huolehtimalla nyt asioista voimme nähdä tulevaisuuteen.’

 

Joel Perovuo

hallituksen jäsen

Olen Joel Perovuo, 33-vuotias jalkapalloilija ja kahden lapsen isä.

Olen syntynyt Helsingissä ja asun nykyisin Kirkkonummella. Olen pelannut jalkapalloa ammattilaisena 13 vuotta.

Lähdin Lasten oikeudet ry:n toimintaan mukaan halusta olla tuomassa tasapuolinen vanhemmuus myös Suomeen ja samalla poistaa nykyinen systeemi, joka pahimmillaan on katastrofaalinen lasten ja etävanhemman näkökulmasta ja toimii ainoastaan silloin mikäli eronnut pari pystyy hyvään yhteistyöhön.

Mikko Artjoki

hallituksen jäsen

Olen Mikko Artjoki, 47-vuotias sinkku Lohjalta. Olen ollut ravintola-alan yrittäjä vuodesta 1996, ravintoloitsijana ja catering-alalla toimineena. Vuonna 2006 minut valittiin jopa alueen vuoden yrittäjäksi.

Olen kahden lapsen isä: vuoroviikkoisä 11-v. pojalle, joka on erityislapsi (toiminut vuoroviikkoisänä hänelle yli 8 v.), ja yksinhuoltajaisä 6-v. neidille oikeuden määräyksellä, monessa liemessä keitetty ja kyllästetty.

Itsellä on halu auttaa muitakin omalla kokemuksella ja näkemyksellä pääsemään lapsen oikeuden mukaisiin ratkaisuihin, jotka tukevat tasavertaista vanhemmuutta ja turvaavat lapsen oikeuden molempiin vanhempiin ja sisaruksiin.

Pauli Fabian

sihteeri

Olen Pauli Fabian, 41-vuotias toimistotyöläinen Espoosta. Nautin retkeilystä, kukkien hoidosta ja aivan erityisesti kolmen suloisen tyttäreni kanssa puuhailusta. Omat lapseni olivat hyvin nuoria kokiessaan vanhempien eron: kolme vuotta ja neljä kuukautta, kaksi vuotta ja neljä kuukautta sekä kuopus vain neljä kuukautta. Nyt he ovat miltei neljä vuotta vanhempia.

Tutkimustieto kiehtoo minua, ja olen koittanut hahmottaa omia ja yhteiskunnan ongelmia perehtymällä kirjallisuuteenkin.

Toivoisin, että prosessit ja laki ottaisivat huomioon perheen tilanteen kokonaisvaltaisesti, sillä se, mikä tukee vanhempia, tukee myös lapsia.

Koin ennen eroa lasten hyvinvoinnin elämäntehtäväkseni, ja eron jälkeen minulle on ollut tunnetasolla mahdotonta hyväksyä, miten perhettäni on auttamisen sijaan suistettu yhä pahempaan ahdinkoon pitkälti ymmärtämättömyyden takia.

Satu Mäkilä

hallituksen jäsen

Olen Satu Mäkilä Lohjalta, yhden jo aikuisen pojan äiti. Olen toiminut yrittäjänä ja toimittajana, nyttemmin apulaismyyntipäällikkönä.

Perheellämme on kumppanin kautta kokemusta vieraannuttamisesta. Olen tukiperheenä kuudelle lapselle, joita rakastan.

 

Kim Westerlund

rahastonhoitaja

 Olen IT-johtaja ja minulla on suloinen vuoroviikkohoidossa oleva kouluikäinen tytär.

Angel Elizabeth

hallituksen jäsen

Olen kosmopoliitti, rakkausluennoitsija ja tapahtumajärjestäjä, jolla on lukiota käyvä, vuoroasuva poika.

Tapio Koivula

hallituksen jäsen

Olen kansainvälisen julkisoikeuden ja kansainvälisen rikosoikeuden kaksinkertainen maisteri. Tutkinnoissani keskityn lasten oikeuksiin eri näkökulmista.

Kandidaatintutkintonnon tein lapsen edusta kansainvälisen lapsen oikeuksien sopimuksen pohjalta. Vertailin siinä lapsen etuun liittyviä käytänteitä Suomen, Englannin ja Alankomaiden välillä keskittyen huoltajuuskiistoihin.

Ensimmäinen maisterintutkinto keskittyi isien oikeuksiin suhteessa lapsen etuun: pääosassa oli isän rooli lapsen edun toteutumisessa. Kävin läpi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ja EU:n tuomioistuimen päätöksiä, mutta vertailin niitä myös Amerikan ihmisoikeustuomioistuimen käytäntöihin.

Toisen maisterintutkinnon aiheena oli lapsen vieraannuttaminen rikosoikeuden näkökulmasta, jossa käsiteltiin mahdollisuutta tehdä vieraannuttamisesta rangaistava teko rikosoikeuden kautta. Vertailua tehtiin Suomen, Englannin ja Brasilian käytänteistä vieraannuttamiseen liittyen.

Olen siis käsitellyt lasten oikeuksia ihmisoikeuksien, kansainvälisen perheoikeuden ja rikosoikeuden näkökulmista.

Satu-Leena Juvonen

hallituksen jäsen

Olen kansalaisaktivisti, dialogiasiantuntija ja yhden tytön rakastava äiti.

 
 

Kirsi Ekberg

hallituksen jäsen

Olen ihanan pienen tytön äiti. Yritän osaltani rakentaa parempaa tulevaisuutta startuppien kautta. Olen mukana yhdistyksessä, sillä koen lähipiirissäni, miten huoltokiusaaminen satuttaa, ja haluan edesauttaa muutoksen tapahtumista käytännössä ja hallitustasolla niin, että jokaisen lapsen oikeus kumpaankin vanhempaansa todella toteutuu.

 
 

Hallituksen jäsenten yhteystiedot on lisätty Yhteystiedot-sivulle.

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *