Valikko Sulje

Lasten oikeudet ry on hyväksytty lapsen oikeuksien viestintäverkostoon

Meillä on ilo ja kunnia ilmoittaa, että hakemuksemme lapsen oikeuksien viestintäverkostoon (LOS) on hyväksytty tänään 18.10.2021. Yhteistyömme lapsen oikeuksien viestintäverkoston kanssa alkaa välittömästi lapsen oikeuksien viikon suunnittelulla. Yhdistyksestämme viestintäverkostoon osallistuvat Osmo-Matias Ojanen ja Petri Kolmonen.

Yhdistyksemme toimintastrategia perustuu verkostoihin ja yhteistyöhön, joten osallisuutemme lapsen oikeuksien viestintäverkostossa on tärkeä askel päästä vaikuttamaan kansallisella tasolla.

Kansallinen lapsen oikeuksien viestintäverkosto perustettiin vuonna 2010 laaditun kansallisen lapsen oikeuksien viestintästrategian pohjalta. Verkoston muodostavat yhdessä valtion ja kirkon toimijat sekä lapsi- ja nuorisojärjestöt ja lapsiasiavaltuutetun toimisto. 

Verkoston tavoitteena YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen velvoitteen mukaisesti sopimuksen tunnettuuden lisääminen, lapsen oikeuksien toteutumisen edistäminen sekä lapsen oikeuksien näkökulmien esiin tuominen julkisessa keskustelussa.  

Verkosto ylläpitää www.lapsenoikeudet.fi -verkkosivustoja, useita sosiaalisen median kanavia, järjestää vuosittaisia viestintäkampanjoita, ja tapahtumia, ottaa osaa julkiseen keskusteluun sekä tuottaa lapsen oikeuksien materiaaleja.  

Lapsen oikeuksien viestintäverkoston toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö ja Lastensuojelun Keskusliitto. Toimintaa koordinoi Lastensuojelun Keskusliitto ja verkoston ohjausryhmä.

Odotamme innolla alkavaa yhteistyötä ja osallisuuttamme vaikutustyössä.

Lasten oikeudet ry