Valikko Sulje

Koolisti koti-isä? (SuomiAreena)

16 Heinäkuu 2021 kl. 08.30–10.00


Suomi on historiallisen vanhempainvapaauudistuksen edessä. Tutkimusten mukaan suomalaiset isät ovat keskimäärin neljä viikkoa isyysvapaalla yhdeksästä mahdollisesta ja 20% isistä ei pidä ollenkaan isyysvapaata, joihin heillä on oikeus. Uuden perhevapaauudistuksen mallissa päivärahapäiviä voi käyttää siihen asti, kunnes lapsi täyttää kaksi vuotta, Ruotsissa puolestaan näitä päiviä voi käyttää siihen asti, kun lapsi täyttää 12 vuotta.

Onko Suomen malli edelleen liian joustamaton? Kuinka saamme yhteiskunnan asenteita muuttumaan isäystävällisemmäksi? Saadaanko uuden mallin myötä myös Suomeen lanseerattua ”latte-isä” termi, jolla tarkoitetaan puistoissa ja muualla aktiivisesti kokoontuvia isäryhmiä?

Pohjola-Norden osallistuu SuomiAreenaan järjestämällä aiheen tiimoilta aamiaistilaisuuden perjantaina 16.7.2021 klo 8.30-10 ravintola Kappelin ulkoterassilla (Esplanadi, Helsinki), jossa on aamupalaa tarjolla 40:lle ensimmäiselle. Klo 8.45 alkaa keskustelutilaisuus, jossa vanhempainvapaauudistuksesta ovat keskustelemassa uusi sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen sekä Lasten oikeudet ry:n puheenjohtaja Petri Kolmonen. Moderaattorina toimii Markus Lyyra, Pohjola-Nordenin asiantuntija sekä isyysvapaiden puolestapuhuja.

Tilaisuus on suomeksi ja keskustelutilaisuus n. klo 8.45-9.15 streamataan myös laajemmalle yleisölle Pohjola-Nordenin Youtube-kanavalla.

Hanna Sarkkinen    Petri Kolmonen