Valikko Sulje

Hallitusjäsenten esittely

Angel Barretto

Kansainvälisyysvastaava (toissijaisena Yhteiskuntavaikuttaja)
Kokemus: Angelilla on kokemusta sekä Kansainvälisyysvastaavan, että Yhteiskuntavaikuttajan tehtävistä. Kotikaupunki: Helsinki. I have over 20 years of experiencec working with children and 17 as an Early Learning Specialist. My focus is on creating solutions and providing tools for families and children to have their needs met. I helped open a school for street children in 2001 and since then, we now have 122, which 1000's of children have passed through and graduated from. I believe that children are the future and need emotional and psychological literacy in addition to learning to read and write.

Petri Kolmonen

Puheenjohtaja (toissijaisena Kansainvälisyysvastaava)
Kokemus: Petrillä on kokemusta sekä Puheenjohtajan, että Kansainvälisyysvastaavan tehtävistä. Kotikaupunki: Nurmijärvi, Olen 7 vuotiaan tyttären rakastava isä. Minulle lasten oikeudet ovat tärkein missio elämässäni ja teen töitä koko sydämmelläni, jotta lasten oikeudet tultaisiin paremmin huomioimaan Suomessa. Näen, että tehtävää on paljon vaikkakin kehitystäkin on tapahtunut. Yhdistyksen ensimmäinen kausi meni hyvin vaikkakin toimimme epäjärjestyneesti joka on tarkoitus saattaa kuntoon tällä kaudella. Strategia kyselyn mukaan vahvuuksinamme pidetään asiantuntevuutta josta emme tule tinkimään, mutta tulemme panostamaan enemmän yhdistyksen tunnettavuuteen ja siksi olisi hyvä, jos hallituksessa olisi myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia sekä sisällöntuottajia. Olen hyvin iloinen, että olemme lyhyessä ajassa saaneet paljon kannattajia ja verkostoituneet. Kiitoksia menneelle hallitukselle hienosta työstä! Kokemukseni tehtävään; Lasten oikeudet ry pj 2019-2020, Isät lasten asialla ry pj 2018-2019, Nurmijärven kunnan varavaltuutettu ja hyvinvointilautakunnan jäsen, Keu Sote valtuusto/ jaosto varajäsen, eduskuntavaaliehdokas 2019, pohjoismaiden tasa-arvo toimikunnan jäsen (suomen edustaja) ja ICSP jäsen. Työelämässä johtoryhmä kokemusta ohjelmistokehitysalalla sekä Suomessa, että ulkomailla (Filippiinit, Venäjä). Tervetuloa mukaan hallitukseen tai aktiiviksi!

Jake Hakulinen (UUSI)

Yhteiskuntavaikuttaja (toissijaisena Markkinointivastaava tai muu tehtävä)
Kokemus: Jakella on kokemusta sekä Yhteiskuntavaikuttajan, että Markkinointivastaavan tehtävistä. Kotikaupunki: Helsinki. Olen helsinkiläinen kahden lapsen isä. Työskentelen Helsingin kaupungilla, julkisella sektorilla projektipäällikkönä, hankintatoimen tehtävissä. Kokemusta on johtamis- ja asiantuntijatehtävistä erilaisissa toimissa. Aikaisemmin olen toiminut mm. Yrittäjänä, tapahtumajärjestäjänä ja Mannerheimin lastensuojeluliitossa. Strategiatyöskentely ja prosessien kehittäminen, sekä tehtävien organisointi ja koordinointi on tuttua. Olen perehtynyt Suomen lakiin lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta ja YK:n lasten oikeuksien sopimukseen, joita olen hyödyntänyt myös käytännössä. Viranomais- ja oikeuskäytännöt on myös tullut tutuksi. Harrastuksiini kuuluu mm. musiikki, valo- ja videokuvaus, jota voisi hyödyntää Lasten oikeudet Ry:n markkinoinnissa ja toiminnassa. Tärkeimpinä tavoitteina hallituksen jäsenenä ja toimijana, hyödyntäisin jo valmiita verkostoja ja hankkisin uusia yhdistykselle tärkeitä sidosryhmiä, joiden kanssa olla tiiviissä vuorovaikutuksessa. Vaikuttamistyötä tulisi tehdä niin, että mm. käytäntöjä muuttamalla ja niihin vaikuttamalla lapset, sekä myös vanhemmat saataisiin voimaan paremmin.

Sanna Virtanen

Varapuheenjohtaja (toissijaisena Sihteeri/ Jäsenpalvelu)
Kokemus: Sannalla on kokemusta sekä Varapuheenjohtajan, että Sihteerin/ Jäsenpalvelun tehtävistä. Kotikaupunki: Janakkala. Olen markkinointialan yrittäjä 15 vuoden kokemuksella Janakkalasta, lisäksi tuore puualan startup-yrityksen perustaja ja uusperheen äitipuoli mieheni kahdelle lapselle. Minulla on 4 sisarusta, joiden lasten kummina olen toiminut sekä lisäksi vapaaehtoisena tukihenkilönä 9 vuotta Tampereen kaupungilla. Lapset ja perhearvot ovat lähellä sydäntäni. Erityisesti pidän tärkeänä lapsen oikeutta molempiin vanhempiin yhdenvertaisesti. Itse olisin toivonut isäni olevan elämässäni osallisena ja koen tärkeänä, että yhteiskunta arvostaisi sekä konkreettisesti tukisi yhdenvertaista vanhemmuutta sekä eroja ennalta ehkäisevästi että eron jälkeen. Haen hallitukseen varapuheenjohtajan paikkaa, koska tältä kaudelta työ jäi vähän kesken eikä kunnolla päässyt edes alkuun. Tämä tietysti ymmärrettävää nuoren yhdistyksen ollessa kyseessä. Tavoitteenani on olla rakentamassa vahvaa perustaa yhdistykselle, joka tähtää kauas ja kestävästi. Itselläni on monenlaista osaamista ja tarpeen tullen autan kaikessa mahdollisessa. Vahvuuksiani ovat mm. esimies-johtamistaidot ja -kokemus, ihmisiä suuresti arvostava luonne, halu löytää aina vastavuoroisia ratkaisuja ja tähdätä rauhaan sekä sovintoon, rehellisyys ja luotettavuus, sitoutuneisuus ja periksiantamattomuus, halu tehdä yhdessä ja innostaa ihmiset mukaan positiiviseen tavoitteelliseen tekemiseen. Olen ollut tyhjästä luomassa yrityksiä, yhdistyksiä ja erilaisia projekteja ennenkin. Se on kova homma, mutta olen näyttänyt siihen pystyväni, yhdessä upeiden tiimiläisteni kanssa. Tähtään aina isoihin unelmiin ja tavoitteisiin, koska ne motivoivat minua ja saavat minuun suuren draivin päälle. Silloin voidaan porukalla todeta, että "pois alta risut ja männynkävyt, täältä me tullaan!" Innolla odotan tutustuvani uusiin ja upeisiin ihmisiin tämän yhdistyksen kautta. Pidän sitä suurena rikkautena ja olen kiitollinen jo nyt kaikista, joihin olen tutustunut.

Timo Sajaniemi (UUSI)

Muu/ Sisällöntuottaja (toissijaisena Markkinointivastaava)
Kokemus: Timolla on kokemusta Sisällöntuottajan tehtävästä, mutta ei Markkinointivastaavan tehtävästä. Kotikaupunki: Mikkeli. Jos valitsit muun tehtävän niin kerrotko tehtävästä lyhyesti?: Visuaalinen sisällöntuottaja. Olisin kiinnostunut tekemään visuaalista sisältöä. Lähinnä valokuvien muodossa sekä etsimään sopivaa materiaalia yhdistyuksen käyttöön. Sopivaa sisältöä voi etsiä ilmaisista kuvankeista ja näitä kuvia voi myös yhdistellä sopiviksi kokonaisuuksiksi. Harrastan aktiivisesti valokuvausta ja kuvankäsittelyä. Tällä hetkellä teen sitä vain harrastusmielessä, mutta tulevaisuudessa on tarkoitus ehkä käyttää sitä työkaluna työtehtävissä. Olen 15-vuotiaan tytön yksinhuoltaja isä Mikkelistä. Tällä hetkellä opiskelen lähihoitajaksi ja erikoistun päihde- ja mielenterveystyöhön. Opintoni ovat loppuvaiheessa ja toukokuussa pääsen aloittamaan uuden uran hyvin mielenkiintoisen työn parissa. Lastenoikeudet Ry:n toiminnassa olen ollut vasta hetken mukana. Mutta tämä on tuntunut juuri omalta jutulta alusta alkaen. Lastenoikeudet ovat itselleni niin ihmisenä kuin erityisesti isänä hyvin tärkeitä asioita. Itse olen henkilökohtaisesti päässyt tutustumaan lastensuojelutyöhön omien kokemusteni kautta. Itse haluaisin kehittää lastenoikeuksia ja tuoda esille asioita, joita ei tuoda tarpeeksi esille. Tai sitten niille suljetaan silmät sekä korvat. Olen aktiivinen valokuvauksen harrastaja ja tätä kautta toisin visuaalista näkökulmaa aiheeseen jättäen oman kädenjälkeni lastenoikeuksien puolustajana.

Kim Westerlund

Taloudenhoitaja (toissijaisena ei vastausta)
Kokemus: Kimillä on kokemusta Taloudenhoitajan tehtävästä. Kotikaupunki: Espoo. Minulla on mahtava uusperhe ja lapsia, joista olen kovin ylpeä. Ajattelen, että lapsen kasvattamiseen tarvitaan koko kylä. Tästä syystä olen avannut kotini ovet kaikille lähiseudun lapsille, jotka osallistuvat niin arkeen kuin juhlaankin. Lapset kokevat olonsa turvalliseksi kodissamme, koska heillä on selkeät rajat. Kodissamme noudatamme aina talon periaatteita - eli puhumme aina ystävällisesti, kunnioittaen ja totta. Olen myös partio-ohjaajana Espoon Leppäversoissa. Päivätyönäni toimin pörssiyhtiön johtoryhmässä kehitysjohtajan tehtävässä. Tavoitteeni on huolehtia yhdistyksen strategian toimeenpanosta ja hyvästä hallinnosta.

Mikael Jämsänen (UUSI)

Yhteiskuntavaikuttaja (toissijaisena Kummi tai mentor)
Kokemus: Mikaelilla on kokemusta sekä Yhteiskuntavaikuttajan, että Kummi tai mentor tehtävästä. Kotikaupunki: Sliema (Malta). Mikaelilla on vuosien asiantuntija kokemus lasten oikeuksien vaikuttamisesta. Konkreettisena esimerkkina on uuden Isyyslain ajaminen lapi eduskunnassa Joulukuussa 2014, joka tuli Suomessa lakina voimaan 2016. Mikael oli 5 vuotta Lasten Oikeuksien Tuki Ry:n puheenjohtaja jonka aikana oli kunnia verkostoitua Suomessa olevian jarjestojen, poliittisten paattajien ja yliopistojen asiantuntijoiden kanssa missiona lasten oikeuksien tunnettavuuden lisaaminen ja jalkauttaminen ihmisten arkeen ja elamaan. Kaynnistin useita merkittavia projekteja mm. lasten oikeuksien konsertti (unelmille siivet), nuorten elamantaitojen valmennus kouluissa, lapsellekaveri.fi verkkopalvelu ehkaisemaan lasten syrjaytymista ja yksinaisyytta seka kansainvalinen projekti, joka veisi lasten oikeudet Suomen kouluihin lasten ja nuorten yhteiseksi tavoitteeksi puhua omien oikeuksien tarkeasta sanomasta ja viestista. Suomi tarvitsee yhteisia tavoitteita ja sitoutumista, seka rohkeaa vaikuttamista ja pitkalle suunnattua startegiaa, jotta lapsen oikeudet heraisivat taytteen eloon ja merkitykseen ihmisten arjessa ja elamassa.

Marko Tähtikumpu

Yhteiskuntavaikuttaja (toissijaisena Muu tehtävä)
Kokemus: Markolla on kokemusta sekä Yhteiskuntavaikuttajan, että Muu tehtävästä. Kotikaupunki: Klaukkala, Nurmijärvi. 46 - vuotias, kahden lapsen isä. Olen toiminut äänituottajana yrityksessäni 25 vuotta. Olen toiminut LO:n hallituksessa ja koen että omasta kokemuspohjastani on ollut ja on hyötyä ajettaessa lasten etuja. Oma osaamiseni edesauttaa näkyvyyttä yhteistyötapahtumissa.