Valikko Sulje

Haetaan suomalaisia lapsiehdokkaita kansainvälisen palkinnon saajaksi

Eilen 26.2.2020 yhdistykseemme otettiin yhteyttä ja toivottiin apuamme suomalaisten ehdokkaiden löytämisessä.. Suomesta on ollut liian vähän ehdokkaita joten päätimme kokeilla löytää sopivia ehdokkaita käyttäen sosiaalisenmedian kanaviamme. Palkinto on merkittävä ei vain rahallisesti (100.000€) vaan myös julkisuuden kannalta joka tavoittaa globaalisti 1.6 miljardia ihmistä. Viime vuoden voittajia olivat Divina Maloum (14 vuotias, Kamerunista, teema: Rauha) sekä Greta Thunberg (16 vuotias, Ruotsi, teema: ympäristö).

Kansainvälinen lasten rauhanpalkinto jaetaan vuosittain lapselle, joka taistelee rohkeasti lasten oikeuksista.

Kaikki voittajat ovat osoittaneet merkittävää sitoutumistaan ​​ongelmiin, joita miljoonat lapset kohtaavat maailmanlaajuisesti. Palkinnon taustalla on tarjota foorumi lapsille ilmaista ideoitaan ja henkilökohtaista osallistumistaan ​​lasten oikeuksiin. KidsRightsin mielestä lapset olisi tunnustettava, palkittava ja motivoitava heidän kovissa ponnisteluissa parantaakseen omaa ja ympäristönsä ja jopa maailman tilannetta.

Palkinnon avasi KidsRights vuoden 2005 Nobelin rauhan palkittujen maailman huippukokouksessa Rooman pääkaupungissa, puheenjohtajana Mihail Gorbatshov. Siitä lähtien palkinnon on antanut joka vuosi Nobelin rauhanpalkinnon saaja. Kansainvälinen lasten rauhanpalkinto on KidsRights-säätiön puheenjohtajan ja perustajan Marc Dullaertin aloite.

GLOBAL PLATFORM
Palkinnolla tunnustetaan nuoren voittajan saavutukset. Palkinto tarjoaa voittajalle myös maailmanlaajuisen alustan hänen ihanteidensa edistämiseksi ja työnsä edistämiseksi. Uusien huomioiden myötä näiden nuorten sankarien viestit tavoittavat miljoonien ihmisten kansainvälisen yleisön. Tämä maailmanlaajuinen huomio luo korkeamman yhteistyön ja rakenteelliset parannukset lasten oikeuksien toteuttamiseksi.

PALKINTO
Voittaja saa patsaan ’Nkosi’, joka osoittaa kuinka lapsi asettaa maailman liikkeelle. Tämä Inge Ikinkin suunnittelema patsas on nimetty ensimmäisen voittajamme, Nkosi Johnsonin, mukaan. Voittaja saa myös opinto- ja hoitoapurahan sekä maailmanlaajuisen foorumin, jonka tarkoituksena on mainostaa hänen ihanteensa ja syyt lasten oikeuksien hyväksi. Lisäksi KidsRights sijoittaa 100 000 euron projektirahaston hankkeisiin, jotka liittyvät läheisesti voittajan työalueeseen voittajamaassa.

Ehdokkaat tulee nimetä ennen 6.3.2020 joko olemalla yhteydessä meihin info@lastenoikeudet.fi tai kilpailunjärjestäjään nominations@childrenspeaceprize.org.

Lisää tietoa

https://kidsrights.org/advocacy/international-childrens-peace-prize/